Sakitnya rindu ni- - Liana Afiera Malik (Rumah Karya Liana Afiera Malik, 2007)
Dulu bila orang angau menanggung rindu aku selalu gelakkan. Tapi sekarang aku sendiri yang kena. Aku mengaku, memang sakit menanggung rindu! Entah ke mana dia menghilang? Tanpa kesan, tanpa jejak. macam kabus aja! Parah betul. Tapi sampai bila nak tunggu? Aku pun ada tanggungjawab pada keluarga. Aku perlu kuat! Aku perlu tabah!