Bahasa Melayu harus berada pada tempatnya semula - Baba, Sidek (MMP Communication Sdn Bhd, 2009)
Persidangan Meja Bulat ke 5 adalah penyudah kepada sesi memberi pandangan terhadap penggunaan Bahasa Inggeris sebagai bahasa pengantar bagi subjek Sains dan Matematik. Tentu banyak pro dan kontra mengenai isu ini dan ramai juga yang menyuarakan supaya kementerian pelajaran kembali semula dengan dasar lama di samping meningkatkan kemahiran berbahasa Inggeris.