Pindaan Perlembagaan hanya dengan kelulusan Majlis Raja-Raja - Abd Aziz, Shamrahayu (Berita Harian Sdn. Bhd., 2010)
Pindaan Perlembagaan Persekutuan khususnya membabitkan kedudukan Melayu hanya boleh dibuat dengan kelulusan majlis Raja-Raja walaupun memperoleh majoriti dua pertiga di Dewan Rakyat dan Dewan Negara.