Dialog memahami satu sama Lain - Abd Rahman, Saodah (Utusan Melayu Malaysia Berhad, 2010)
Perkara-perkara sensitif seperti isu keagamaan perlu ditangani melalui dailog dan perbincangan di kalangan ahli yang pakar dalam hal ehwal keagamaan.Dialog keagamaan merupakan satu inisiatif yang baik untuk membuka ruang bagi ahli-ahli teologi dan juri dalam pelbagai agama membicarakan sesuatu yang terbuku dalam hati dan minda mereka.Perbincangan keagamaan mungkin menimbulkan pelbagai persepsi negatif dikalangan umat islam terhadap program tersebut jika agenda dan etika dialog tidak dijelaskan secara terperinci.