Resolusi mansuh ekuiti Melayu tidak 'bermoral' - Abd Aziz, Shamrahayu (Berita Harian Sdn. Bhd., 2010)
Keistimewaan dan hak melayu dipersoalkan lagi! Resolusi Kongres Ekonomi Cina yang berlangsung di Kuala Lumpur mencadangkan supaya 30 peratus ekuiti yang diberikan kepada bumiputera dikurangkan secara berperingkat.