Semarakkan maruah bangsa dan agama - Abd Rahman, Saodah (Utusan Melayu Malaysia Berhad, 2010)
Umat Islam dalam era ini sepatutnya memahami kewibawaan dan maruah umat Islam semakin hari kian meruncing. Bertambahnya bilangan penagih dadah dan pelbagai kegiatan yang boleh meruntuhkan moral umat Islam sepatutnya dijadikan isu penting dalam mempertahankan maruah umat, terutama dalam arena politik.