Eğitim sisteminin dinamikleri (The dynamics of the education system) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2012)
Dışarıda en çok merak edilen konulardan bir tanesi de Türkiye’nin dünyada ciddi olarak etkilerini göstermesinde rol alan gizli ve açık kahramanlarının almış olduğu eğitim sisteminin yapısı. Varlık şuuruna sahip özgüvenle donanımlı liderlerin fikir ve gönül dünyalarını bu denli canlı ve dinamik tutan bir kaynak olmalı. Sadece maddi liderlerin değil aynı zamanda manevi liderlerinin de beslendiği hiç şüphesiz ciddi eğitim kurumları olmalı diye düşünülmektedir.