Türkiye’ye dışardan bakabilmek (looking at Turkey from outside) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2007)
Türk dış politikası, Bizim Coğrafya’da cereyan eden global gelişmelere karşı sorumluluğunun farkına varmış olmanın şuuruyla ciddi adımlar atarak, hem yerel siyasetin nabzını tutması, hem de global dengelerin oluşmasında varlığını hissettirmesi tarihi, kültürel ve jeo-stratejik öneminin artık farkına vardığının bir göstergesidir diye düşünüyorum. Yıllar önce, Avrupa’da doktora yaparken, Türk siyaset anlayışının henüz global seviyede olmadığı, dünya siyasetine bir katkının düşünülmediği, sadece savunma stratejilerinin iç ve dış politika gündemlerini meşgul ederek gündelik siyasetin hakim olduğu, dışımızdaki gelişmelere göre veya bizim politikacılarımızdan yapmaları istenileni yapmak zorunda oldukları dönemlerde, televizyonlarda Türkiye hakkında bir haber çıkacak diye ödümüz patlardı.