Karıncaların Zaferi (Triumph of the ants) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2013)
Afrika kıtasında beklenilmedik gelişmeler oluyor. Mali sudan sebeplerle işgal ediliyor. Açgözlülerin hırslarını tatmin etmeleri için hiç bir neden ve sebep olmasına bile gerek yok zaten. Tarihte bunun yüzlerce örneğini biliyoruz. Daha önceki işgallerin kan donduran sonuçlarını hep birlikte istemeyerek de olsa seyrettik. Tarih kaydetti. Bir gün devran dönecek hesaplar sorulacak bundan hiç kimsenin şüphesi yok. İşgal gerekçeleri ne olursa olsun işgalin kendisi bir insanlık suçu. Bir ülkenin bağımsızlığını tehdit edici her unsur, ülkenin topyekun tarihine, kültürüne, siyasetine ekonomisine geleceğine vurulmuş bir darbedir.