Amuk kanak-kanak, ibu bapa perlu adil, elak anak tunjuk perasaan - Badzis, Mastura (Berita Harian, 2012)
Saya ibu kepada cahaya mata berusia 2,4, dan 6 tahun. Sekarang mengandung dua bulan. Masalahnya, anak berusia 6 tahun (perempuan) terlalu banyak masalah. Antaranya suka bergaduh dengan adiknya, tidak mahu mengalah, dia saja betul, tidak dengar nasihat dan suka mengamuk seperti menyepahkan barang jika permintaannya tidak dituruti. Malah ada masanya, permintaannya tidak masuk akal, tidak dimarah atau dipukul akan terus merajuk, menangis dan mengamuk, selain sukar bangun pagi untuk ke sekolah. Saya penat melalui semua ini. Harap Dr Mastura dapat bantu saya hadapi kerenah anak sulung saya ini. Ika