Cegah tipu, selami jiwa, emosi anak atasi sifat suka berbohong dan berontak - Badzis, Mastura (Berita Harian, 2012)
Anak saya degil, menipu, tidak mendengar kata dan mudah mengamuk. Saya sentiasa menegah mereka berkelakuan begitu. Ada pendapat mengatakan perangai anak diwarisi keluarga terdekat. Malah, anak kedua saya berusia hampir tiga tahun, juga terbawa-bawa sifat mengamuk dalam tidur. Apakah kaedah memastikan mereka tidak menipu dan berpernagai baik?. Puan Noor