Belajar hingga larut malam untuk hadapi PMR - Badzis, Mastura (Berita Harian, 2013)
Sebagai bapa, saya mahu melihat kejayaan anak sulung dalam peperiksaan Penilai Menengah Rendah (PMR), tidak lama lagi. Dia rajin menelaah pelajaran bagi menghadapi peperiksaan itu. Cuma, saya mulai risau apabila sejak sebulan lalu, dia kerap berjaga hingga awal pagi untuk membuat latih tubi dan mengulangkaji pelajarannya. Puas menasihatnya supaya tidak dia tetap mahu berbuat demikian. Bagaimana saya boleh atasi masalah ini. Ikram Ahmad, Setiu Terengganu.