Tindakan ganas akibat salah tafsir konsep jihad - Abd Rahman, Saodah (Utusan Group, 2003)
Peristiwa pengeboman Hotel JW Marriott di Indonesia melibatkan rakyat Malaysia perlu dijadikan satu renungan serius. Penglibatan rakyat Malaysia dalam keganasan bertaraf antarabangsa adalah merupakan satu amaran kepada negara bahawa kegiatan radikal sudah bertapak dalam negara ini.