Islam hormati kaum lain - Abd Rahman, Saodah (Utusan Group, 2008)

(untitled)
Setiap warga negara Malaysia perlu bersyukur kerana hidup dalam sebuah negara Islam yang mementingkan perpaduan kaum dan keamanan. Keamanan dan perpaduan kaum serta sikap toleransi pelbagai kaum dan agama di negara ini merupakan satu keunikan yang tidak wujud dalam kebanyakan negara dunia ketiga masa kini.