Standardlarda davutoğlu etkisi (Influence of davutoglu in standards) - Kayadibi, Saim (MEKA Gazetecilik Basım Yayın San. ve Tic. Ltd. Şti, 2014)
Bilmem duydunuz mu? Duymadıysak ben hemen söyleyeyim. Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi’nin sloganı öğrenciler ve hocalar arasında çoktan değişmiş bile. “Dünya Liderleri Yetiştiren Üniversite, Başbakan Çıkartan Üniversite” olmuş. Çok şaşırdım. Çok sevindim. Bir o kadar da etkilendim. Duygulandım. Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi’nde yüzyirmi ayrı ülkeden öğrenciler okuyor. Adını duymadığımız ülkeler burada bilimsel çalışmalarla temsil edilir. Tam anlamıyla Birleşmiş Milletler’in bilim yuvası. O adını duymadığımız ülkelerin öğrencilerinin dilinde Ahmet Davutoğlu var. Kimisi dualarıyla destekliyor. Kimisi yaptığı çalışmaları övmekle bitiremiyor, kimileri de Hoca’nın görev yaptığı üniversitede okuyor yada çalışıyor olmaktan duyduğu gururu heyecanla anlatıyor. Her bir üniversite elemanının söyleyecek bir sözü, kayda değer bir anısı var.