Uygur Türkler’ine uygulanan sessiz soykırım (Silent genocide to the uighur Turks) - Kayadibi, Saim (Irfander, 2015)
Dünya’nın farklı bölgelerinde Müslüman kardeşlerimize karşı işlenen zulümlerin farkına çeşitli medya araçları sayesinde varabiliyor, onlara hüzünlenip, elimizden geldiğince kardeş olup, ekmeğimizi paylaşabiliyor, zalimlerin hertürlüsünü dualarımızla telin edebiliyoruz. Oysa Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde sessiz yürüttüğü asimilasyon politikalarından ve gizli zulümlerinden ne haberimiz olabiliyor ne de ekmeğimizi paylaşma imkanını elde edebiliyoruz. Bütün cinayetler, dünyanın görmesine fırsat verilmeden sessiz sedasız yapılıyor...