Tezkere ve stratejik akıl (Parliamentary permission (Tezkere) and strategic mind) - Kayadibi, Saim (MEKA Gazetecilik Basım Yayın San. ve Tic. Ltd. Şti, 2014)
Etrafımızda gelişen olaylardan bağımsız kalamayız. Türkiye artık oyun kurucu bir ülke olduğu iddiasını gözle görülür stratejilerle de göstermek durumunda. Hem komşuları ile hem de bölgesinde emelleri olan uzak ülkeler arasında edilgen değil etken bir ülke olduğunun ağırlığını hissettirmesi gerekir. Bu yüzden gelişmelerden bihaber olduğunu düşünmek yanıltıcı olur.