Uluslararası YÖK Kongresi uyk2011 (International Congress on Higher Education) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2011)
Türkiye’mizde her alanda olduğu gibi yükseköğretim alandında da devrimler yaşanıyor. Bu devrimler ülkenin dünyadaki “merkez ülke” konumunun herkesçe bilinir hale gelmesine yardımcı oluyor. Tarih, kültür ve coğrafya verilerinin doğru zamanda ahenkli seyretmesi yeni oluşumları kaçınılmaz kılar. Özgüveni sağlam insan karakteri ile de önü alınmaz bir seyre doğru yönelir. Zamanın akışına bırakılan medeniyet perspektifinin yeniden varlık bulup bilinçli bir yönelişe geçebilmesi için öncelikle insan faktörünün bu üç olgunun etki sahasının farkına varması gerekir. Bu farkına varış, zaten var olan enerjiyi, doğru zamanda doğru yöne doğru kanalize eder. Bu bağlamda Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarihinde bir ilke imza attı.