Selamat hari raya (happy new eid al-fitri) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2008)
Bayramı, Ramazan, Terengganu’da geçirmeyi düşünmek, fakülteden bir arkdaşın beni memleketine davet etmesiyle birlikte gündeme geldi. Oldukça ilginç bir keşif olacağını baştan biliyordum. Farklı bir kültürü yakinen yanıyacak olacağımdan dolayı da çok heyecanlıydım. Bir ara arkadaşa, ramazan bayramını memleketi olan Terenggan’da ailesiyle birlikte geçirmemin çok da sağlıklı olmayacağını, çünkü bayramdan sonra hazırlığını yaptığımız seminerin eksik kalan yönlerinin tamamlamam gerektiğini söyledim. Fakat arkadaş istersem dönüş tarihini erkene alabiliriz demesiyle oldukça ilginç bir keşif olacağını düşündüğüm bayram tatilinin sekteye uğrama endişesi de ortadan kalkmış oldu.