Malezya’da Bir Bayram Sabahı (A Holy Festival Morning in Malaysia) - Kayadibi, Saim (MEKA Gazetecilik Basım Yayın San. ve Tic. Ltd. Şti., 2016)
Malezya'nın yeni başkenti olarak nitelenen Putra Jaya şehrinde Bayram namazımızı kılmak için sabah namazının ilk vakti ile geleneksel başkent Kuala Lumpur'dan yola düştük. Ortalık hâlâ alaca karanlıktı. Bir Özbek aileyi de alarak trafiğe yakalanmadan şehre varmak istiyorduk. Bir aydır heyecanını içimizde yaşattığımız bayram sevincini bu defa ilk olarak Putra Jaya'da tecrübe edecektik. Nerdeyse sekiz yıldır Malezya'da farklı kültürler arasında farklı dünyaların insanları ile birlikte, ama aynı inancı, aynı değerleri birlikte yaşıyorduk. Hayatı doğal bir süreçte Yüce Yaratıcı'nın bizim için çizdiği yazgı ile asude bir dinginlikle sürdürüyorsuk. Bunca zaman Malezya'da kalmamıza, onca Bayram yaşamamıza rağmen bir türlü fırsatını bulup burada Bayram namazını kılma imkânımız olmamıştı. Geleneğin akıntısına kendimizi kaptırmış olmanın kolaylığında hep bayram namazlarımızı Uluslararası İslam Üniversitesi'nde kılardık. Heyecan ve neşe içerisinde çocuklarla birlikte yaşamın bize sunduğu farklılığın bir zenginlik olduğu şuuruna içtenlikle ermiş bir halde.