Kuşuna sahip olmak için! (In order to control your birds!) - Kayadibi, Saim (MEKA Gazetecilik Basım Yayın San. ve Tic. Ltd. Şti., 2016)
Fırsat ayı Ramazan'da insanın sahip olması, kontrolünü eline alması gereken dört önemli kuşu vardır. Bu dört önemli kuşa sahip olmak o kadar da kolay bir iş değildir gerçi. Bir ömür boyu uğraşmak gerekir bu dört kuşun serkeşlikleriyle baş edebilmek için. Baş etmek yetmez elbet, onların faydalı bir varlık haline dönüştürülmesi de gerekir, dikenin güle, zehrin panzehire, bıçağın şifaya dönüştürülmesi gibi. Yeter ki insan yola koyulsun. Niyetini alsın. Kuşlarına sahip olmak için mücadeleye girsin. İyi niyetlerle çıkılan yolda kimi zaman kuşlara sahip olunur, kimi zaman da onlardan müstefit olunur. Her ikisine de nail olabilmek için sabırla yolda kalabilmek lâzımdır. İşte o yüzden asıl meselenin yola koyulmuşken yolda kalabilmek olduğunu fark ederiz. Yola çıkmak ve yolda kalmak. Yola çıkmayan ile yoldan çıkan arasında hiçbir fark yoktur. Asıl mesele bir amaç uğruna yaşayabilmek, yani bir yola koyulmaktır. Yola koyulunca da meşakkatiyle birlikte, dertleriyle birlikte, kimi zaman sevinçleri ile birlikte haddi aşmadan yolda kalabilmek.