Penataran pendidikan Bahasa Arab di peringkat pengajian tinggi - Nasir, Mohd Shahrizal (UniSZA Press, Kuala Terengganu, Terengganu, 2017)
Bidang Bahasa Arab Merupakan antara bidang pengajian penting di Malaysia. Buktinya, subjek bahasa Arab bukan sahaja diajar kepada pelajar sekolah rendah, malah di institusi pengajian tinggi awam dan swasta. Buku ini membincangkan topik berkenaan usaha penataran pendidikan bahasa Arab di Malaysia, khususnya di peringkat pengajian tinggi. Justeru, diharapkan buku ini dapat membantu para pembaca dalam memahami semua topik yang dibincangkan. Penghasilan buku ini juga akan dapat membantu para pelajar terutama di institusi pengajian tinggi untuk mempelajari, seterusya menguasai bahasa al-Quran dengan lebih baik.