Hargai dan penuhi amanah negara - Abd Rahman, Saodah (Utusan Melayu (M) Berhad, 2017)
RAKYAT Malaysia yang mendapat keistimewaan daripada kerajaan sama ada menerima bantuan dalam ilmu pengetahuan, latihan, kewangan atau pekerjaan sepatutnya menghargainya dengan cara menyumbangkan semula kepakaran yang diperoleh itu untuk pembangunan negara. Perkara ini sepatutnya dijadikan renungan dalam kalangan mereka yang mendapat keistimewaan tersebut.