KriptoTurko, elektronik para birimleri ile tanışırken=KriptoTurko, while acquainted with electronic currencies - Kayadibi, Saim (MEKA Gazetecilik Basım Yayın San. ve Tic. Ltd. Şti., 2017)
İnsanın hızla elektronik araçların etkisinde yaşamını şekillendirmeye başlamasıyla birlikte değişim aracı olan “para” da bu minvalde yerini almaya devam ediyor. Yaşamın vazgeçilmez iktisadi aracı olan altın, gümüş gibi para birimleri yerini zamanla kağıt paraya bırakmış, şimdi de elektronik para aşamasına gelmiş bulunuyor.