Kajian pemantauan isu-isu pasca perceraian dan penyelesaian - Abdul Hak, Nora; Mohd Zin, Najibah; Che Soh @ Yusoff, Roslina; Md Hashim, Noraini; Md Said, Muhamad Helmi; Ibrahim, Kamilia (2018)
Objektif kajian ialah • (1) membuat penandaarasan atau “benchmarking” dan mengenal pasti amalan terbaik dalam pengurusan kes pasca perceraian oleh negara-negara lain; • (2) mengkaji masalah dan isu-isu berbangkit selepas perceraian bagi orang bukan Islam; • (3) mencadangkan model pelaksanaan APKB dalam pengurusan kes di mahkamah; dan • (4) mewujudkan garis panduan bagi pelaksanaan APKB.