Palestin mangsa perpecahan Arab - Abd Rahman, Saodah (Utusan Melayu Malaysia Berhad, 2009)
Pembunuhan dan serangan Zionis terhadap masyarakat Palestin merupakan satu ujian yang paling bermakna kepada Isreal untuk melihat sejauh manakah kekuatan masyarakat Islam di negara-negara Arab mempertahankan maruah dan kewibawaan negara.