Paranın yeniden keşfedilmesi (Rediscovery of Money) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2011)
Lidyalılar parayı icat ettiklerinde hiç düşünmüşler miydi acaba, değişim aracı olarak kullanılması gereken paranın birgün gelip kurnaz oyunlarla sömürü aracı hâline dönüşebileceğini? Bilemiyoruz ama düşünmüş olsalardı eğer, sanırım daha ucuza mal olan bir maddeyi değişim aracı olarak kullanmanın daha da akıllıca bir kazanç yolu olacağı olurdu.