Tesadüfi olmayan dünya liderliği (Uncoincidental World Leadership) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2011)
Büyük düşünen ve düşüncesini mantıklı çıkarımlarla destekleyerek gerekli adımları zamanında ve yerli yerinde atanların söz sahibi olduğu bir dünya gerçeğiyle karşı karşıyayız. Hazreti Mevlâna’nın özbeöz “neyi arıyorsan o’sun sen” cümlesinde ifade ettiği gizli sır kişi ve toplumların yazgısını belirlemektedir. Amerika Birleşik Devletleri 19. asrın sonlarına kadar kendi iç meselelerini halletmekle meşgul idi. Yeni Amerikalılar olarak bilinen bu göçmen toplum neyi aradığının şuurunda olmalıydı ki devâsa kıtaya kısabir süre içerisinde söz sahibi olmayı başarmışlardı.