Selesai masalah dunia dengan berdialog - Hashim , Khairusy Syakirin Has-Yun (Utusan Melayu Malaysia Berhad, 2008)
TATKALA dunia maju dengan peradabannya, manusia pula terpaksa hidup dengan 1001 persoalan yang perlu dijawab, pergelutan hidup, peperangan, kebuluran dan pelbagai lagi kekangan dan cabaran.