Rumah kos rendah. Permintaan melebihi penawaran serta cara mengatasinya. Kajian Kes : Majlis Perbandaran Johor Bahru / Azmi Daud - Azmi, Daud (Faculty of Architecture,Planning and Surveying, 1994)
Keperluan terhadap sektor perumahan terutamanya rumah kos rendah semakin meningkat dewasa ini , di mana hampir di semua bandar-bandar utama di Malaysia mengalami masalah kekurangan bekalan rumah kos rendah.Berbagai-bagai pihak samada pihak kerajaan atau pun sektor swasta telah berusaha untuk mengatasi masalah ini tetapi masalah kekurangan rumah kos rendah ini tetap berlaku .