Kajian kemudahan terminal teksi di bandaraya Johor Bahru / Iskandar Bin Ishak - Iskandar, Ishak (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 1998)
Perkhidmatan kemudahan awam adalah merupakan salah satu perkara penting dalam memainkan peranan sebagai pengerak kepada kehidupan seharian manusia. Disebabkan inilah kajian akhir yang dilakukan adalah berkaitan dengan perkhidmatan kemudahan awam iaitu kajian tentang perkhidmatan teksi. Kajian yang dijalankan adalah di Bandaraya Johor Bahru dengan mengkaji perkhidmatan teksi serta kemudahan-kemudahan yang disediakan di terminal teksi berkenaan. Selain itu juga kajian yang dijalankan adalah merupakan kajian yang lebih kepada mengenalpasti segala masalah serta pandangan dari semua pihak tentang kemudahan yang telah disediakan oleh pihak berkuasa Majlis Bandaraya Johor Bahru di terminal teksi tersebut. Kajian yang dijalankan ini merangkumi dua kaedah terpenting iaitu kaedah pengamatan dan juga kaedah temubual. Oleh yang demikian segala cadangan yang dilakukan ke atas perkhidmatan teksi adalah berdasarkan kepada pendapat daripada semua pihak bagi menjamin tahap keselesaan dalam terminal teksi berkenaan mencapai tahap yang memuaskan.