Pengurusan rekod dan undang-undang / Abdul Rahman Ahmad, Khairul Mizan Taib and Ahmad Nazri Mansor - Ahmad Rizal, Abdul Rahman; Taib, Khairul Mizan; Mansor, Ahmad Nazri (Faculty of Information Management, 2011)
Rekod dan undang-undang membentuk pertalian yang penting di dalam pelbagai aspek terutamanya seperti pembuktian, pengurusan dan pengendalian rekod, ketidak patuhan dan Iain-Iain. Undang-undang dan peraturan-peraturan ini memberikan implikasi terhadap pelbagai urusan dan transaksi yang melibatkan rekod sebagai sebahagian daripada proses tersebut. Walaupun hanya sebilangan kecil undang-undang tersebut adalah berkaitan tetapi ia masih memberi implikasi langsung dan tidak langsung kepada pengurusan rekod.