Satu kajian tentang persepsi pelajar perempuan program Seni Reka Grafik di FSSR UiTM mengenai matlamat dan masa depan mereka dalam industri seni reka grafik. Skop kajian : UiTM Kampus Alor Gajah / Samsiah Awang - Awang, Samsiah (2000)
Tujuan dan Matlamat : Kajian ini adalah untuk mengetahui persepsi para pelajar perempuan Program Seni Reka Grafik mengenai matlamat mereka mengikuti bidang ini. Seterusnya ingin mengetahui pandangan mereka mengenai kerjaya yang akan diceburi nanti dan bagaimana nasib mereka dalam industri seni reka grafik serta untuk mengetahui peratusan pelajar yang mempunyai komitmen yang tinggi dalam industri seni reka grafik.