Minda Kaunseling : Bil. 7 Mei 2016 : Personaliti berdasarkan turutan kelahiran / Rosdi Ali - Ali, Rosdi (Career and Counseling Center, 2016)
Pengaruh turutan kelahiran dalam mempengaruhi perkembangan personaliti seseorang banyak dikaji sejak kebelakangan ini. Banyak perdebatan tentang pengaruh turutan kelahiran yang memfokuskan intelektual, pencapaian akademik (Bohmer & Sitton, 1993; Morjoribanks, 1997), sumber ekonomi (Travis & Kohli, 1995) dan persekitaran keluarga (Travis & Kohli 1995).