Unsur propaganda dalam filem Bilut (2006) / Fiza Farika Mohd Yasin (Faculty of Film, Theatre and Animation, 2007)
Penyelidikan ini bertujuan untuk mengenalpasti unsur propaganda yang wujud dalam filem Bilut (2006) arahan Badaruddin Hj Azmi. Kajian ini dipilih untuk mengetahui sejauhmana pemaparan filem Bilut dalam mengangkat imej kerajaan (FELDA) dan akhir sekali untuk melihat peranan filem dalam menyebarkan propaganda. Kaedah yang digunakan dalam kajian ini adalah analisis kandungan terhadap filem dan juga pengumpulan data.