Hala Tuju Bakal Graduan UiTM Kampus Samarahan Setelah Mendapat Diploma - Morshidi, Andi; Awg Japar, Dayang Rosmawati; Hamdan, Haryadi; January, Siti Kalsum; Wan Kassim, Wan Zamrie (UITM CAWANGAN SARAWAK, 2000)
Kajian ini bertujuan untuk mengkaji hala tuju bakal graduan UiTM Sarawak Kampus Samarahan selepas mendapat diploma.kajian ini di jalankan kerana kami sebgai penyelidik ingin mengetahui perancangan pelajar di masa hadapan serta melihat persediaan yang di lakukan oleh mereka,Persempelan bagi kajian ini melibatkan pelajar bumuputera iaitu responden kami seramai 200 orang iaitu pelajar lelaki dan perempuan dari semua kursus atau program dari bahagian 1 hingga ke bahagian 9.