Cadangan rekabentuk dalaman baru untuk Restoran Nelayan Seafood, di Era Baru Sdn. Bhd. Terminal 2, Ground Floor, Lot 7968-C, 70200 Seremban, Negeri Sembilan / Hafizah Anis Mohamad

Projek akhir untuk para pelajar Diploma Rekabentuk Dalaman adalah merupakan satu tugasan yang mempunyai misi bagi mengkaji sejauh mana kefahaman pelajar tentang aspek projek rekabentuk dalaman yang telah dipelajari dari peringkat asas hinggalah keperingkat persembahan cadangan rekabentuk. Projek ind...

Full description

Bibliographic Details
Main Author: Mohamad, Hafizah Anis
Format: Student Project
Language:English
Published: Faculty of Architecture, Planning and Surveying 2009
Subjects:
Online Access:http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/20616/
http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/20616/1/PPd_HAFIZAH%20ANIS%20MOHAMAD%20AP%2009_5.pdf
id uitm-20616
recordtype eprints
spelling uitm-206162018-07-12T11:32:59Z http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/20616/ Cadangan rekabentuk dalaman baru untuk Restoran Nelayan Seafood, di Era Baru Sdn. Bhd. Terminal 2, Ground Floor, Lot 7968-C, 70200 Seremban, Negeri Sembilan / Hafizah Anis Mohamad Mohamad, Hafizah Anis Architectural drawing and design Interior decoration. House decoration Projek akhir untuk para pelajar Diploma Rekabentuk Dalaman adalah merupakan satu tugasan yang mempunyai misi bagi mengkaji sejauh mana kefahaman pelajar tentang aspek projek rekabentuk dalaman yang telah dipelajari dari peringkat asas hinggalah keperingkat persembahan cadangan rekabentuk. Projek individu yang telah dipilih ialah projek merekabentuk dalaman restoran Nelayan Seafood yang terletak di Era Baru Sdn.Bhd, Terminal 2,Ground Floor, Lot 7968-C, Jalan Era Square 4, Era Square,70200 Seremban, Negeri Sembilan Darul Khusus. Restoran yang dicadangkan ini adalah merupakan restoran pertama yang dicadangkan di terminal 2. Oleh itu,gaya rekabentuk yang dipiih adalah nelayan style, iaitu bersesuai dengan menu yang disediakan dan rekabentuk restoran yang dicadangkan. Gaya ini banyak menampilkan gaya yang semulajadi dan menerapkan nilai-nilai keaslian kampung. Dengan ini, untuk mendapatkan hasil rekabentuk yang sempuma, banyak kajian yang telah dilakukan. Antaranya ialah, pemilihan tapak, temuramah, rujukan perpustakaan, pemerhatian, kajian kes, dan soal selidik. Kajian-kajian dan proses pengumpulan data akan diterapkan di dalam proses merekabentuk agar tercapai objektif untuk merekabenruk ruang yang selesa dan menarik. Faculty of Architecture, Planning and Surveying 2009 Student Project NonPeerReviewed text en http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/20616/1/PPd_HAFIZAH%20ANIS%20MOHAMAD%20AP%2009_5.pdf Mohamad, Hafizah Anis (2009) Cadangan rekabentuk dalaman baru untuk Restoran Nelayan Seafood, di Era Baru Sdn. Bhd. Terminal 2, Ground Floor, Lot 7968-C, 70200 Seremban, Negeri Sembilan / Hafizah Anis Mohamad. [Student Project] (Unpublished)
repository_type Digital Repository
institution_category Local University
institution Universiti Teknologi MARA
building UiTM Institutional Repository
collection Online Access
language English
topic Architectural drawing and design
Interior decoration. House decoration
spellingShingle Architectural drawing and design
Interior decoration. House decoration
Mohamad, Hafizah Anis
Cadangan rekabentuk dalaman baru untuk Restoran Nelayan Seafood, di Era Baru Sdn. Bhd. Terminal 2, Ground Floor, Lot 7968-C, 70200 Seremban, Negeri Sembilan / Hafizah Anis Mohamad
description Projek akhir untuk para pelajar Diploma Rekabentuk Dalaman adalah merupakan satu tugasan yang mempunyai misi bagi mengkaji sejauh mana kefahaman pelajar tentang aspek projek rekabentuk dalaman yang telah dipelajari dari peringkat asas hinggalah keperingkat persembahan cadangan rekabentuk. Projek individu yang telah dipilih ialah projek merekabentuk dalaman restoran Nelayan Seafood yang terletak di Era Baru Sdn.Bhd, Terminal 2,Ground Floor, Lot 7968-C, Jalan Era Square 4, Era Square,70200 Seremban, Negeri Sembilan Darul Khusus. Restoran yang dicadangkan ini adalah merupakan restoran pertama yang dicadangkan di terminal 2. Oleh itu,gaya rekabentuk yang dipiih adalah nelayan style, iaitu bersesuai dengan menu yang disediakan dan rekabentuk restoran yang dicadangkan. Gaya ini banyak menampilkan gaya yang semulajadi dan menerapkan nilai-nilai keaslian kampung. Dengan ini, untuk mendapatkan hasil rekabentuk yang sempuma, banyak kajian yang telah dilakukan. Antaranya ialah, pemilihan tapak, temuramah, rujukan perpustakaan, pemerhatian, kajian kes, dan soal selidik. Kajian-kajian dan proses pengumpulan data akan diterapkan di dalam proses merekabentuk agar tercapai objektif untuk merekabenruk ruang yang selesa dan menarik.
format Student Project
author Mohamad, Hafizah Anis
author_facet Mohamad, Hafizah Anis
author_sort Mohamad, Hafizah Anis
title Cadangan rekabentuk dalaman baru untuk Restoran Nelayan Seafood, di Era Baru Sdn. Bhd. Terminal 2, Ground Floor, Lot 7968-C, 70200 Seremban, Negeri Sembilan / Hafizah Anis Mohamad
title_short Cadangan rekabentuk dalaman baru untuk Restoran Nelayan Seafood, di Era Baru Sdn. Bhd. Terminal 2, Ground Floor, Lot 7968-C, 70200 Seremban, Negeri Sembilan / Hafizah Anis Mohamad
title_full Cadangan rekabentuk dalaman baru untuk Restoran Nelayan Seafood, di Era Baru Sdn. Bhd. Terminal 2, Ground Floor, Lot 7968-C, 70200 Seremban, Negeri Sembilan / Hafizah Anis Mohamad
title_fullStr Cadangan rekabentuk dalaman baru untuk Restoran Nelayan Seafood, di Era Baru Sdn. Bhd. Terminal 2, Ground Floor, Lot 7968-C, 70200 Seremban, Negeri Sembilan / Hafizah Anis Mohamad
title_full_unstemmed Cadangan rekabentuk dalaman baru untuk Restoran Nelayan Seafood, di Era Baru Sdn. Bhd. Terminal 2, Ground Floor, Lot 7968-C, 70200 Seremban, Negeri Sembilan / Hafizah Anis Mohamad
title_sort cadangan rekabentuk dalaman baru untuk restoran nelayan seafood, di era baru sdn. bhd. terminal 2, ground floor, lot 7968-c, 70200 seremban, negeri sembilan / hafizah anis mohamad
publisher Faculty of Architecture, Planning and Surveying
publishDate 2009
url http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/20616/
http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/20616/1/PPd_HAFIZAH%20ANIS%20MOHAMAD%20AP%2009_5.pdf
first_indexed 2023-09-18T23:04:55Z
last_indexed 2023-09-18T23:04:55Z
_version_ 1777418418707759104