Cadangan rekabentuk dalaman baru untuk Restoran Nelayan Seafood, di Era Baru Sdn. Bhd. Terminal 2, Ground Floor, Lot 7968-C, 70200 Seremban, Negeri Sembilan / Hafizah Anis Mohamad
Projek akhir untuk para pelajar Diploma Rekabentuk Dalaman adalah merupakan satu tugasan yang mempunyai misi bagi mengkaji sejauh mana kefahaman pelajar tentang aspek projek rekabentuk dalaman yang telah dipelajari dari peringkat asas hinggalah keperingkat persembahan cadangan rekabentuk. Projek ind...
Main Author: | |
---|---|
Format: | Student Project |
Language: | English |
Published: |
Faculty of Architecture, Planning and Surveying
2009
|
Subjects: | |
Online Access: | http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/20616/ http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/20616/1/PPd_HAFIZAH%20ANIS%20MOHAMAD%20AP%2009_5.pdf |
id |
uitm-20616 |
---|---|
recordtype |
eprints |
spelling |
uitm-206162018-07-12T11:32:59Z http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/20616/ Cadangan rekabentuk dalaman baru untuk Restoran Nelayan Seafood, di Era Baru Sdn. Bhd. Terminal 2, Ground Floor, Lot 7968-C, 70200 Seremban, Negeri Sembilan / Hafizah Anis Mohamad Mohamad, Hafizah Anis Architectural drawing and design Interior decoration. House decoration Projek akhir untuk para pelajar Diploma Rekabentuk Dalaman adalah merupakan satu tugasan yang mempunyai misi bagi mengkaji sejauh mana kefahaman pelajar tentang aspek projek rekabentuk dalaman yang telah dipelajari dari peringkat asas hinggalah keperingkat persembahan cadangan rekabentuk. Projek individu yang telah dipilih ialah projek merekabentuk dalaman restoran Nelayan Seafood yang terletak di Era Baru Sdn.Bhd, Terminal 2,Ground Floor, Lot 7968-C, Jalan Era Square 4, Era Square,70200 Seremban, Negeri Sembilan Darul Khusus. Restoran yang dicadangkan ini adalah merupakan restoran pertama yang dicadangkan di terminal 2. Oleh itu,gaya rekabentuk yang dipiih adalah nelayan style, iaitu bersesuai dengan menu yang disediakan dan rekabentuk restoran yang dicadangkan. Gaya ini banyak menampilkan gaya yang semulajadi dan menerapkan nilai-nilai keaslian kampung. Dengan ini, untuk mendapatkan hasil rekabentuk yang sempuma, banyak kajian yang telah dilakukan. Antaranya ialah, pemilihan tapak, temuramah, rujukan perpustakaan, pemerhatian, kajian kes, dan soal selidik. Kajian-kajian dan proses pengumpulan data akan diterapkan di dalam proses merekabentuk agar tercapai objektif untuk merekabenruk ruang yang selesa dan menarik. Faculty of Architecture, Planning and Surveying 2009 Student Project NonPeerReviewed text en http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/20616/1/PPd_HAFIZAH%20ANIS%20MOHAMAD%20AP%2009_5.pdf Mohamad, Hafizah Anis (2009) Cadangan rekabentuk dalaman baru untuk Restoran Nelayan Seafood, di Era Baru Sdn. Bhd. Terminal 2, Ground Floor, Lot 7968-C, 70200 Seremban, Negeri Sembilan / Hafizah Anis Mohamad. [Student Project] (Unpublished) |
repository_type |
Digital Repository |
institution_category |
Local University |
institution |
Universiti Teknologi MARA |
building |
UiTM Institutional Repository |
collection |
Online Access |
language |
English |
topic |
Architectural drawing and design Interior decoration. House decoration |
spellingShingle |
Architectural drawing and design Interior decoration. House decoration Mohamad, Hafizah Anis Cadangan rekabentuk dalaman baru untuk Restoran Nelayan Seafood, di Era Baru Sdn. Bhd. Terminal 2, Ground Floor, Lot 7968-C, 70200 Seremban, Negeri Sembilan / Hafizah Anis Mohamad |
description |
Projek akhir untuk para pelajar Diploma Rekabentuk Dalaman adalah merupakan satu tugasan yang mempunyai misi bagi mengkaji sejauh mana kefahaman pelajar tentang aspek projek rekabentuk dalaman yang telah dipelajari dari peringkat asas hinggalah keperingkat persembahan cadangan rekabentuk. Projek individu yang telah dipilih ialah projek merekabentuk dalaman restoran Nelayan Seafood yang terletak di Era Baru Sdn.Bhd, Terminal 2,Ground Floor, Lot 7968-C, Jalan Era Square 4, Era Square,70200 Seremban, Negeri Sembilan Darul Khusus. Restoran yang dicadangkan ini adalah merupakan restoran pertama yang dicadangkan di terminal 2. Oleh itu,gaya rekabentuk yang dipiih adalah nelayan style, iaitu bersesuai dengan menu yang disediakan dan rekabentuk restoran yang dicadangkan. Gaya ini banyak menampilkan gaya yang semulajadi dan menerapkan nilai-nilai keaslian kampung. Dengan ini, untuk mendapatkan hasil rekabentuk yang sempuma, banyak kajian yang telah dilakukan. Antaranya ialah, pemilihan tapak, temuramah, rujukan perpustakaan, pemerhatian, kajian kes, dan soal selidik. Kajian-kajian dan proses pengumpulan data akan diterapkan di dalam proses merekabentuk agar tercapai objektif untuk merekabenruk ruang yang selesa dan menarik. |
format |
Student Project |
author |
Mohamad, Hafizah Anis |
author_facet |
Mohamad, Hafizah Anis |
author_sort |
Mohamad, Hafizah Anis |
title |
Cadangan rekabentuk dalaman baru untuk Restoran Nelayan Seafood, di Era Baru Sdn. Bhd. Terminal 2, Ground Floor, Lot 7968-C, 70200 Seremban, Negeri Sembilan / Hafizah Anis Mohamad |
title_short |
Cadangan rekabentuk dalaman baru untuk Restoran Nelayan Seafood, di Era Baru Sdn. Bhd. Terminal 2, Ground Floor, Lot 7968-C, 70200 Seremban, Negeri Sembilan / Hafizah Anis Mohamad |
title_full |
Cadangan rekabentuk dalaman baru untuk Restoran Nelayan Seafood, di Era Baru Sdn. Bhd. Terminal 2, Ground Floor, Lot 7968-C, 70200 Seremban, Negeri Sembilan / Hafizah Anis Mohamad |
title_fullStr |
Cadangan rekabentuk dalaman baru untuk Restoran Nelayan Seafood, di Era Baru Sdn. Bhd. Terminal 2, Ground Floor, Lot 7968-C, 70200 Seremban, Negeri Sembilan / Hafizah Anis Mohamad |
title_full_unstemmed |
Cadangan rekabentuk dalaman baru untuk Restoran Nelayan Seafood, di Era Baru Sdn. Bhd. Terminal 2, Ground Floor, Lot 7968-C, 70200 Seremban, Negeri Sembilan / Hafizah Anis Mohamad |
title_sort |
cadangan rekabentuk dalaman baru untuk restoran nelayan seafood, di era baru sdn. bhd. terminal 2, ground floor, lot 7968-c, 70200 seremban, negeri sembilan / hafizah anis mohamad |
publisher |
Faculty of Architecture, Planning and Surveying |
publishDate |
2009 |
url |
http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/20616/ http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/20616/1/PPd_HAFIZAH%20ANIS%20MOHAMAD%20AP%2009_5.pdf |
first_indexed |
2023-09-18T23:04:55Z |
last_indexed |
2023-09-18T23:04:55Z |
_version_ |
1777418418707759104 |