Laporan kajian akhir cadangan rekabentuk dalaman Restoran Makanan Laut Cina-lslam Cheng Ho di Presint 2, Millennium Monument, 62000 Putrajaya / Norliyana Aminudin
Cadangan merekabentuk wajah bam Restoran Makanan Laut Cina-lslam Cheng Ho di Putrajaya adalah daripada klien saya yang memertukan rekebentuk dan imej baru untuk restoran beliau. Beliau ingin membuat yang terbaik kerana restoran beliau adalah antara restoran yang bertemakan cina-islam di Malaysia ini...
Main Author: | |
---|---|
Format: | Student Project |
Language: | English |
Published: |
Faculty of Architecture, Planning and Surveying
2009
|
Subjects: | |
Online Access: | http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/24728/ http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/24728/1/PPd_NORLIYANA%20AMINUDIN%20AP%2009_5.pdf |
id |
uitm-24728 |
---|---|
recordtype |
eprints |
spelling |
uitm-247282019-07-19T06:50:06Z http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/24728/ Laporan kajian akhir cadangan rekabentuk dalaman Restoran Makanan Laut Cina-lslam Cheng Ho di Presint 2, Millennium Monument, 62000 Putrajaya / Norliyana Aminudin Aminudin, Norliyana Architectural drawing and design Interior decoration. House decoration Cadangan merekabentuk wajah bam Restoran Makanan Laut Cina-lslam Cheng Ho di Putrajaya adalah daripada klien saya yang memertukan rekebentuk dan imej baru untuk restoran beliau. Beliau ingin membuat yang terbaik kerana restoran beliau adalah antara restoran yang bertemakan cina-islam di Malaysia ini. Beliau mahukan satu rekabentuk yang ringkas dan sesuai untuk semua golongan masyarakat. Tetapi klien saya mahu mengekalkan warna korporat beliau iaitu hitam, putih dan merah. Seperti restoran sedia ada yang hanya menggunakan wama-wama tersebut. Beliau mahukan konsep yang tepat agar penyampaian maklumat kepada pelanggan adalah tepat dan senang difahami. Contohnya, dengan cara menggantungkan gambar-gambar tentang Laksamana Cheng Ho, jadi pelanggan tahu sejarah Laksamana Cheng Ho. la juga satu cara terbaik agar dapat menarik minat pelancong asing untuk makan di restoran tersebut. Akhir sekali, kajian-kajian dan pengumpulan data ini akan diterapkan di dalam proses merekabentuk untuk mendapatkan rekabentuk yang selesa dan menarik di samping imej dan gaya yang tersendiri. Faculty of Architecture, Planning and Surveying 2009 Student Project NonPeerReviewed text en http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/24728/1/PPd_NORLIYANA%20AMINUDIN%20AP%2009_5.pdf Aminudin, Norliyana (2009) Laporan kajian akhir cadangan rekabentuk dalaman Restoran Makanan Laut Cina-lslam Cheng Ho di Presint 2, Millennium Monument, 62000 Putrajaya / Norliyana Aminudin. [Student Project] (Unpublished) |
repository_type |
Digital Repository |
institution_category |
Local University |
institution |
Universiti Teknologi MARA |
building |
UiTM Institutional Repository |
collection |
Online Access |
language |
English |
topic |
Architectural drawing and design Interior decoration. House decoration |
spellingShingle |
Architectural drawing and design Interior decoration. House decoration Aminudin, Norliyana Laporan kajian akhir cadangan rekabentuk dalaman Restoran Makanan Laut Cina-lslam Cheng Ho di Presint 2, Millennium Monument, 62000 Putrajaya / Norliyana Aminudin |
description |
Cadangan merekabentuk wajah bam Restoran Makanan Laut Cina-lslam Cheng Ho di Putrajaya adalah daripada klien saya yang memertukan rekebentuk dan imej baru untuk restoran beliau. Beliau ingin membuat yang terbaik kerana restoran beliau adalah antara restoran yang bertemakan cina-islam di Malaysia ini. Beliau mahukan satu rekabentuk yang ringkas dan sesuai untuk semua golongan masyarakat. Tetapi klien saya mahu mengekalkan warna korporat beliau iaitu hitam, putih dan merah. Seperti restoran sedia ada yang hanya menggunakan wama-wama tersebut. Beliau mahukan konsep yang tepat agar penyampaian maklumat kepada pelanggan adalah tepat dan senang difahami. Contohnya, dengan cara menggantungkan gambar-gambar tentang Laksamana Cheng Ho, jadi pelanggan tahu sejarah Laksamana Cheng Ho. la juga satu cara terbaik agar dapat menarik minat pelancong asing untuk makan di restoran tersebut. Akhir sekali, kajian-kajian dan pengumpulan data ini akan diterapkan di dalam proses merekabentuk untuk mendapatkan rekabentuk yang selesa dan menarik di samping imej dan gaya yang tersendiri. |
format |
Student Project |
author |
Aminudin, Norliyana |
author_facet |
Aminudin, Norliyana |
author_sort |
Aminudin, Norliyana |
title |
Laporan kajian akhir cadangan rekabentuk dalaman Restoran Makanan Laut Cina-lslam Cheng Ho di Presint 2, Millennium Monument, 62000 Putrajaya / Norliyana Aminudin |
title_short |
Laporan kajian akhir cadangan rekabentuk dalaman Restoran Makanan Laut Cina-lslam Cheng Ho di Presint 2, Millennium Monument, 62000 Putrajaya / Norliyana Aminudin |
title_full |
Laporan kajian akhir cadangan rekabentuk dalaman Restoran Makanan Laut Cina-lslam Cheng Ho di Presint 2, Millennium Monument, 62000 Putrajaya / Norliyana Aminudin |
title_fullStr |
Laporan kajian akhir cadangan rekabentuk dalaman Restoran Makanan Laut Cina-lslam Cheng Ho di Presint 2, Millennium Monument, 62000 Putrajaya / Norliyana Aminudin |
title_full_unstemmed |
Laporan kajian akhir cadangan rekabentuk dalaman Restoran Makanan Laut Cina-lslam Cheng Ho di Presint 2, Millennium Monument, 62000 Putrajaya / Norliyana Aminudin |
title_sort |
laporan kajian akhir cadangan rekabentuk dalaman restoran makanan laut cina-lslam cheng ho di presint 2, millennium monument, 62000 putrajaya / norliyana aminudin |
publisher |
Faculty of Architecture, Planning and Surveying |
publishDate |
2009 |
url |
http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/24728/ http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/24728/1/PPd_NORLIYANA%20AMINUDIN%20AP%2009_5.pdf |
first_indexed |
2023-09-18T23:13:13Z |
last_indexed |
2023-09-18T23:13:13Z |
_version_ |
1777418941485809664 |