Laporan kajian akhir cadangan rekabentuk dalaman Restoran Makanan Laut Cina-lslam Cheng Ho di Presint 2, Millennium Monument, 62000 Putrajaya / Norliyana Aminudin

Cadangan merekabentuk wajah bam Restoran Makanan Laut Cina-lslam Cheng Ho di Putrajaya adalah daripada klien saya yang memertukan rekebentuk dan imej baru untuk restoran beliau. Beliau ingin membuat yang terbaik kerana restoran beliau adalah antara restoran yang bertemakan cina-islam di Malaysia ini...

Full description

Bibliographic Details
Main Author: Aminudin, Norliyana
Format: Student Project
Language:English
Published: Faculty of Architecture, Planning and Surveying 2009
Subjects:
Online Access:http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/24728/
http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/24728/1/PPd_NORLIYANA%20AMINUDIN%20AP%2009_5.pdf
id uitm-24728
recordtype eprints
spelling uitm-247282019-07-19T06:50:06Z http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/24728/ Laporan kajian akhir cadangan rekabentuk dalaman Restoran Makanan Laut Cina-lslam Cheng Ho di Presint 2, Millennium Monument, 62000 Putrajaya / Norliyana Aminudin Aminudin, Norliyana Architectural drawing and design Interior decoration. House decoration Cadangan merekabentuk wajah bam Restoran Makanan Laut Cina-lslam Cheng Ho di Putrajaya adalah daripada klien saya yang memertukan rekebentuk dan imej baru untuk restoran beliau. Beliau ingin membuat yang terbaik kerana restoran beliau adalah antara restoran yang bertemakan cina-islam di Malaysia ini. Beliau mahukan satu rekabentuk yang ringkas dan sesuai untuk semua golongan masyarakat. Tetapi klien saya mahu mengekalkan warna korporat beliau iaitu hitam, putih dan merah. Seperti restoran sedia ada yang hanya menggunakan wama-wama tersebut. Beliau mahukan konsep yang tepat agar penyampaian maklumat kepada pelanggan adalah tepat dan senang difahami. Contohnya, dengan cara menggantungkan gambar-gambar tentang Laksamana Cheng Ho, jadi pelanggan tahu sejarah Laksamana Cheng Ho. la juga satu cara terbaik agar dapat menarik minat pelancong asing untuk makan di restoran tersebut. Akhir sekali, kajian-kajian dan pengumpulan data ini akan diterapkan di dalam proses merekabentuk untuk mendapatkan rekabentuk yang selesa dan menarik di samping imej dan gaya yang tersendiri. Faculty of Architecture, Planning and Surveying 2009 Student Project NonPeerReviewed text en http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/24728/1/PPd_NORLIYANA%20AMINUDIN%20AP%2009_5.pdf Aminudin, Norliyana (2009) Laporan kajian akhir cadangan rekabentuk dalaman Restoran Makanan Laut Cina-lslam Cheng Ho di Presint 2, Millennium Monument, 62000 Putrajaya / Norliyana Aminudin. [Student Project] (Unpublished)
repository_type Digital Repository
institution_category Local University
institution Universiti Teknologi MARA
building UiTM Institutional Repository
collection Online Access
language English
topic Architectural drawing and design
Interior decoration. House decoration
spellingShingle Architectural drawing and design
Interior decoration. House decoration
Aminudin, Norliyana
Laporan kajian akhir cadangan rekabentuk dalaman Restoran Makanan Laut Cina-lslam Cheng Ho di Presint 2, Millennium Monument, 62000 Putrajaya / Norliyana Aminudin
description Cadangan merekabentuk wajah bam Restoran Makanan Laut Cina-lslam Cheng Ho di Putrajaya adalah daripada klien saya yang memertukan rekebentuk dan imej baru untuk restoran beliau. Beliau ingin membuat yang terbaik kerana restoran beliau adalah antara restoran yang bertemakan cina-islam di Malaysia ini. Beliau mahukan satu rekabentuk yang ringkas dan sesuai untuk semua golongan masyarakat. Tetapi klien saya mahu mengekalkan warna korporat beliau iaitu hitam, putih dan merah. Seperti restoran sedia ada yang hanya menggunakan wama-wama tersebut. Beliau mahukan konsep yang tepat agar penyampaian maklumat kepada pelanggan adalah tepat dan senang difahami. Contohnya, dengan cara menggantungkan gambar-gambar tentang Laksamana Cheng Ho, jadi pelanggan tahu sejarah Laksamana Cheng Ho. la juga satu cara terbaik agar dapat menarik minat pelancong asing untuk makan di restoran tersebut. Akhir sekali, kajian-kajian dan pengumpulan data ini akan diterapkan di dalam proses merekabentuk untuk mendapatkan rekabentuk yang selesa dan menarik di samping imej dan gaya yang tersendiri.
format Student Project
author Aminudin, Norliyana
author_facet Aminudin, Norliyana
author_sort Aminudin, Norliyana
title Laporan kajian akhir cadangan rekabentuk dalaman Restoran Makanan Laut Cina-lslam Cheng Ho di Presint 2, Millennium Monument, 62000 Putrajaya / Norliyana Aminudin
title_short Laporan kajian akhir cadangan rekabentuk dalaman Restoran Makanan Laut Cina-lslam Cheng Ho di Presint 2, Millennium Monument, 62000 Putrajaya / Norliyana Aminudin
title_full Laporan kajian akhir cadangan rekabentuk dalaman Restoran Makanan Laut Cina-lslam Cheng Ho di Presint 2, Millennium Monument, 62000 Putrajaya / Norliyana Aminudin
title_fullStr Laporan kajian akhir cadangan rekabentuk dalaman Restoran Makanan Laut Cina-lslam Cheng Ho di Presint 2, Millennium Monument, 62000 Putrajaya / Norliyana Aminudin
title_full_unstemmed Laporan kajian akhir cadangan rekabentuk dalaman Restoran Makanan Laut Cina-lslam Cheng Ho di Presint 2, Millennium Monument, 62000 Putrajaya / Norliyana Aminudin
title_sort laporan kajian akhir cadangan rekabentuk dalaman restoran makanan laut cina-lslam cheng ho di presint 2, millennium monument, 62000 putrajaya / norliyana aminudin
publisher Faculty of Architecture, Planning and Surveying
publishDate 2009
url http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/24728/
http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/24728/1/PPd_NORLIYANA%20AMINUDIN%20AP%2009_5.pdf
first_indexed 2023-09-18T23:13:13Z
last_indexed 2023-09-18T23:13:13Z
_version_ 1777418941485809664