Laporan cadangan merekabentuk ruang dalaman pusat informasi WWF (World Wildlife Fund), Zoo Negara Hulu Kelang, 68000 Ampang Selangor Darul Ehsan Untuk WWF (World Wildlife Fund) / Siti Aishah Omar - Omar, Siti Aishah (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 2004)
Pusat informasi atau pusat penerangan adalah merupakan tempat bagi masyarakat mendapatkan maklumat. Pusat informasi menjadi satu keperluan kepada masyarakat terutamanya pelajar dan orang perseorangan bagi mendapatkan maklumat serta menjalankan aktiviti yang berkaitan. Kemunculan pelbagai pusat informasi di negara ini telah menarik minat pengunjung dan ianya akan tambah menarik jika sesebuah pusat informasi mengunakan teknologi terkini bagi menyampaikan maklumat. Terbinanya sebuah pusat informasi bagi perbadanan bukan kerajaan ini bukan sahaja bagi tujuan pemeliharaan tetapi ianya juga bertujuan untuk memberi pembelajaran serta pengalaman kepada pengunjung dalam memberi kesedaran.Elemen ruang yang istimewa yang dapat menarik minat pengunjung adalah satu titik tumpuan bagi sesebuan pusat informasi, Selain itu, pusat sumber dan penggunaan internet diwujudkan bagi kegunaan ahli kelab sahaja dalam mengetahui berita-berita terkini yang berlaku di seluruh dunia.