Kelakuan dan sistem operasi peti sejuk jenis penyerapan bagi kegunaan seharian / Zamzuri Othman dan Kamalluddin Abang Daud - Othman, Zamzuri; Abang Daud, Kamalluddin (Faculty of Mechanical Engineering, Universiti Teknologi MARA, 1990)
Projek ini merupakan satu imbasan semula (review) ke atas system penyejukan di mana sistem ini telah berkembang dan meluas penggunaannya si sekitar tahun 1920-an sehingga 1940-an. Kini sistem ini masih lagi digunakan tetapi tidak begitu meluas dan menonjol kerana sistem mampatan-wap lebih diutamakan…