Prosper dan masalah-masalah yang dihadapi oleh industry kraftangan di Malaysia / Mazidah Majid - Mazidah, Majid; Wan Ahmad Fuad, Hj Wan Abdul Aziz; Azni, Abdul Rahman; Mohd. Nasir, Hassan; Radzuan, Abu Hadzim (Faculty of Business and Management, 1990)
Pertumbuhan industri pembuatan di Malaysia telah mendapat perhatian utama kerajaan, terutama industri Kraftangan. Berbagai usaha dilakukan demi kemajuan industri tersebut. Kajian yang kami jalankan merupakan salah satu usaha ke arah kesinambungan usaha kerajaan. Hasilnya beberapa objektif telah digariskan dan secara langsung melibatkan para pengusaha dan para pengguna. Secara umumnya masalah-masalah yang dihadapi oleh pengusaha ialah tentang teknik pembuatan, kualiti barangan dan pemasaran. Usaha secara bersungguh-sungguh dan penyertaan mereka-mereka yang mahir hendaklah dilakukan secara korporat.