Ciri fizikokimia filem boleh makan dan filem polietilena bagi ubi keledek (Ipomoea batatas) goreng
Penyelidikan dijalankan bagi menilai kesan penggunaan filem boleh makan dan filem polietilena (PE) sebagai bahan penyalut untuk ubi keledek (Ipomoea batatas) goreng. Kepingan ubi keledek disalut dengan lapisan filem boleh makan yang terdiri daripada 0.045 g/mL selulosa metil (MC), 0.045 g/mL selulos...
Main Authors: | Rizafizah Othaman, Kausar Ahmad Fuad, Farhan Mohd Nor, Rozida Mohd Khalid |
---|---|
Format: | Article |
Language: | English |
Published: |
Penerbit Universiti Kebangsaan Malaysia
2016
|
Online Access: | http://journalarticle.ukm.my/10446/ http://journalarticle.ukm.my/10446/ http://journalarticle.ukm.my/10446/1/19%20Rizafizah.pdf |
Similar Items
-
Penanaman ubi keledek
by: Sarwono
Published: (2000) -
Resepi warisan ubi dan keledek
by: Hanieliza
Published: (2013) -
Makan daging goreng manusia
Published: (1998) -
Antimicrobial activity of ipomoea batatas / Maizatul Salmiah Hairuddin
by: Hairuddin, Maizatul Salmiah
Published: (2016) -
Penghasilan sirap glukosa berfruktosa tinggi dari kanji ubi keledek Msp94
by: Hasnah Haron,, et al.
Published: (2005)