Plasma darah dalam makanan daripada perspektif Islam dan Sains
Makanan dan minuman yang halal dan baik merupakan tuntutan dalam Islam. Pada zaman serba moden ini, timbul kebimbangan terhadap status halal plasma darah yang digunakan secara meluas terutamanya dalam industri makanan. Objektif penyelidikan ini ialah untuk mengkaji kegunaan, kebaikan dan keburukan p...
Main Authors: | Mohd Izhar Ariff Mohd Kashim, Nur Asmadayana Hasim, Rizafizah Othaman, Mohammad Zaini Yahaya, Rozida Khalid, Muhammad Adib Samsudin, Diani Mardiana Mat Zin |
---|---|
Format: | Article |
Language: | English |
Published: |
Penerbit Universiti Kebangsaan Malaysia
2017
|
Online Access: | http://journalarticle.ukm.my/11536/ http://journalarticle.ukm.my/11536/ http://journalarticle.ukm.my/11536/1/15%20Mohd%20Izhar%20Ariff.pdf |
Similar Items
-
Haid daripada perspektif sains dan maqasid syariah
by: Nur Asmadayana Hasim,, et al.
Published: (2016) -
Najis (tinja) manusia daripada perspektif Sains dan Islam
serta amalan pemakanan sunnah
by: Mohd Izhar Ariff Mohd Kashim,, et al.
Published: (2018) -
Makanan, darah dan tulang
by: Walker
Published: (2011) -
Pemahaman identiti diri daripada perspektif penderma darah ulangan berkala
by: Juliana Rosmidah Jaafar,, et al.
Published: (2017) -
Falsafah sains daripada perspektif Islam
Published: (1994)