Pengaruh teknik pengeringan yang berbeza terhadap ketumpatan, keliangan dan kebioaktifan β-wolastonit daripada batu kapur tempatan dan jerami padi
Pengaruh teknik pengeringan yang berbeza terhadap ketumpatan, keliangan dan kebioaktifan sampel β-wolastonit dikaji dan dibandingkan antara dua teknik pengeringan; kering beku pada -40°C dan di dalam inkubator pada suhu badan (36.5°C). Sampel β-wolastonit dihasilkan daripada batu kapur terkalsin dan...
Main Authors: | Hamisah Ismail, Shun, Xiang Yau, Roslinda Shamsudin, Muhammad Azmi Abdul Hamid |
---|---|
Format: | Article |
Language: | English |
Published: |
Penerbit Universiti Kebangsaan Malaysia
2019
|
Online Access: | http://journalarticle.ukm.my/13065/ http://journalarticle.ukm.my/13065/ http://journalarticle.ukm.my/13065/1/19%20Hamisah%20Ismail.pdf |
Similar Items
-
Pengaruh suhu sinteran terhadap kebioaktifan wolastonit daripada abu sekam padi dan batu kapur
by: Farah Atiqah Abdul Azam,, et al.
Published: (2018) -
Mekanisme pembentukan apatit pada permukaan sampel β-wolastonit yang dihasilkan daripada abu sekam padi
by: Hamisah Ismail,, et al.
Published: (2016) -
Kesan penambahan magnesia dan zirkonia terhadap sifat kebioaktifan dan kekuatan mampatan β-wolastonit yang disintesis daripada kulit telur
by: Hamisah Ismail,, et al.
Published: (2019) -
Penilaian faktor institusi dalam menentukan kemampanan usahawan
jerami padi
by: Rosmiza Mohd Zainol,, et al.
Published: (2015) -
Pengoptimuman parameter pengacuan suntikan terhadap ketumpatan jasad anum untuk komposit aloi titanium-wolastonit
by: Mohd Ikram Ramli,, et al.
Published: (2018)