Malaysia and Indonesia on common ground: an insight from the case on the legal consequences of the construction of a wall in the occupied Palestine territory - Hafriza Burhanudeen (Universiti Kebangsaan Malaysia, 2004)
Pada 25 Februari 2004, perwakilan dari Malaysia, Indonesia dan beberapa buah negara lain termasuk Arab Saudi, Bangladesh, Cuba, Jordan, Madagascar, Afrika Selatan dan Palestin berada di Mahkamah Keadilan Antarabangsa (ICJ) di The Hague, Netherland bagi menghadiri kes berkaitan kesan pembinaan tembok pemisah di kawasan jajahan Palestin. Kertas ini bertujuan membincangkan gaya bahasa yang digunakan oleh ketua perwakilan Malaysia dan Indonesia