Ulasan buku/Book Review - Jawiah Dakir (Institut Islam Hadhari Universiti Kebangsaan Malaysia, 2008)
Islam Hadhari adalah satu gagasan Negara dalam usaha untuk membawa umat Islam ke arah kemajuan dan pembangunan yang seimbang. Ia merupakan satu pendekatan khusus kepada aspek pembangunan yang memfokus kepada pembinaan tamadun ummah yang digarap dengan berpandukan al-Qur’an dan al-sunnah. Tujuannya adalah untuk mempertingkatkan mutu dan pencapaian ummah melalui sepuluh pendekatan khusus yang merangkumi aspek spiritual, fizikal dan mental.