Penganggar MM bagi model linear dengan titik musnah dan kecekapan yang tinggi - Habshah Midi (Universiti Kebangsaan Malaysia, 1997)
Suatu penganggar teguh dalam model linear dinamakan Penganggar MM diperkenalkan kembali. Penganggar ini ditakrifkan menerusi pendekatan 3 peringkat dan mempunyai sifat sifat seperti berikut: i) kecekpan yang tinggi sekiranya ralat tertabur secara normal dan ii) titik musnah bersamaan 0.5. Contoh berangka telah digunakan ulituk menunjukkan bahawa penganggar ini mempunyai titik musnah yang tinggi dan lebih cekap daripada penganggar KDTB (Penganggar Kuasadua Terkecil Berpemberat berdasarkan Kaedah Kuasadua Terkecil).