Penerimaan dan penggunaan produk soya dalam kalangan pengguna Semenanjung Malaysia
Makanan berasaskan kacang soya terkenal di Asia sejak beribu tahun dahulu dan ia tidak hanya diiktiraf sebagai makanan tradisi tetapi mempunyai potensi untuk kesihatan. Kajian ini dijalankan untuk menentukan penerimaan, kesukaan dan kadar penggunaan produk soya dalam kalangan pengguna di Semenanjung...
Main Authors: | Maizura Murad, Wan Aida Wan Mustapha, Aminah Abdullah |
---|---|
Format: | Article |
Language: | English |
Published: |
Universiti Kebangsaan Malaysia
2014
|
Online Access: | http://journalarticle.ukm.my/7252/ http://journalarticle.ukm.my/7252/ http://journalarticle.ukm.my/7252/1/03_Maizura_Murad.pdf |
Similar Items
-
Kesan penggunaan jenis tepung terhadap kelikatan dan parameter pemprosesan produk goreng bersalut
by: Meutia Sandra,, et al.
Published: (2005) -
Privasi dan keselamatan maklumat dalam kalangan pengguna
instagram ketika membeli produk secara dalam talian
by: Nurul Madiha Mohd Ilham,, et al.
Published: (2016) -
Kesan perencatan fitat terhadap bioavailabiliti kalsium, ferum dan zink dalam produk kacang soya tempatan
by: Hasnah Haron,, et al.
Published: (2013) -
Penerimaan pengguna terrhadap kaedah pembayaran elektronik
by: Shairil Izwan Taasim,, et al.
Published: (2013) -
Persepsi amalan “greenwashing” terhadap pengiklanan produk hijau dalam kalangan pengguna di Malaysia
by: Mohd Helmi Abd Rahim,, et al.
Published: (2019)