UMP kongsi kepakaran di Jepun - Mimi Rabita, Abdul Wahit (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2013)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) menghantar delegasi menyertai program University + University Region + Region Global Human Development Program for Asian Manufacturing Industry di Iwate University, Jepun, baru-baru ini bagi berkongsi kepakaran mengenai industri pembuatan khususnya teknologi acuan.