Kerjasama UMP dengan tiga universiti di Asia - UMP, . (Utusan Group, 2013)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) yang merupakan peneraju Pusat Kecemerlangan Industri (iCoE) dalam acuan tekap di negara ini, mengorak langkah ke hadapan apabila mengadakan kerjasama dengan tiga buah universiti di luar negara bagi bidang tersebut.